(Over)Leven met kanker – Post 01:
Diagnose en communicatie
De Schok van de Kankerdiagnose en het Belang van Communicatie
De diagnose kanker was voor mij een enorme schok. Aanvankelijk bleef ik relatief gerustgesteld, omdat ik ervan overtuigd was dat alles na de operatie weer goed zou komen. Maar eenmaal thuis begon de werkelijkheid door te dringen. De woorden van de arts maakten op een overweldigende manier indruk op me. In die kwetsbare momenten kon ik mijn emoties niet langer in bedwang houden en barstte ik in tranen uit. Mijn partner begreep niet hoe ik naar de buitenwereld zo sterk kon overkomen, terwijl ik thuis worstelde met mijn verdriet.
Dit leidde tot gevoelens van onbegrip en frustratie in onze relatie. Ik besloot even weg te gaan en nam plaats op een bankje in het bos. Terwijl ik daar zat, realiseerde ik me dat het ook voor mijn partner een uitdagende tijd was. Het werd me duidelijk dat ik mijn gevoelens en gedachten moest delen, zodat mijn partner mijn reacties beter kon begrijpen.
Achteraf ben ik blij dat ik de moed heb gehad om terug naar huis te gaan en het gesprek aan te gaan. Ik legde uit dat als we niet over onze gevoelens communiceren, we door onbegrip van elkaar kunnen vervreemden. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat we deze communicatie hebben voortgezet. Het heeft me geholpen om me gesteund te voelen in deze moeilijke periode.
Door mijn ervaringen te delen, bied ik je misschien hoop en erkenning dat je niet alleen bent in je strijd. Mijn verhaal kan jouw wellicht inspireren om openhartig te zijn in je eigen relatie tijdens uitdagende tijden.
Post 08: Genezen verklaard; Maar is het echt zo’n feest?
Post 07: Periodiek onderzoek: Tussen hoop en vrees
Post 06: Altijd Alert: Een Nieuwe Realiteit
Post 05: Als de logica ontbreekt
Post 04: Van Onzekerheid naar Vertrouwen
Post 03: De schaduw van de genezing
Post 02: Het Taboe Rond Kanker en de Kracht van Taal
Post 01: Diagnose en communicatie